Business Intelligence

Wist je dat zelfs in deze tijd, slechts 32% van data juist benut wordt? Er gaat dus ruim meer dan de helft verloren! En dat terwijl we jaarlijks zelfs 40% meer data krijgen! Wij geloven echt dat iedere organisatie, van zzp tot multinational tot MKB, beter kan worden en kan beslissen door data op de juiste manier in te zetten. Dus niet zomaar iets doen, maar data op de meest efficiënte manier verzamelen, onderhouden en inzien. Door Business Intelligence (BI) gaat data voor je bedrijf werken in plaats van dat jullie voor data gaan werken.

Wil je ook op data kunnen bouwen en vertrouwen? Neem contact op!

Wat is Business Intelligence?

Business Intelligence begint met het gestructureerd verzamelen van data uit allerlei verschillende bronnen. Hieronder vind je wat voorbeelden. De uitdaging is om al deze data te vertalen naar waardevolle inzichten. Door data te combineren krijg je zicht op informatie die anders verborgen was gebleven. Deze inzichten maken je organisatie slimmer en efficiënter en het helpt je in je besluitvormingsproces. Wanneer je data actief toepast in je besluitvormingsproces spreken we van een Data-driven organisatie. Business Intelligence heeft 4 stappen die elkaar logisch opvolgen. Je kunt bij ons terecht, wat je behoeften als bedrijf op dit moment ook zijn. Voor bedrijven helemaal in het begin die graag 'iets met data willen', maar ook voor bedrijven die reeds verkregen inzichten beter willen visualiseren en delen. We komen graag in gesprek.

1

Data ontsluiten

Om data om te zetten in inzichten moeten we er eerst achter komen wat er allemaal in huis is. Hieronder vind je een overzicht van alle bronnen die we op dit moment kunnen ontsluiten. Maar daag ons zeker uit als die van jou er niet tussen staat! Onze software ontwikkelaars vormen op deze manier de perfecte toevoeging aan ons team van BI specialisten en consultants. Zij maken alle verborgen, ontoegankelijke bronnen en inzichten beschikbaar door middel van maatwerk oplossingen.

2

Data opschonen

Data kwaliteit gaat boven kwantiteit. We gaan op zoek naar discrepanties, afwijkingen en zorgen zo dat je ook echt op data kunt vertrouwen.

3

Data Modelleren

In deze stap gaan we relaties leggen tussen de data die is verzameld. Meestal maken of gebruiken we hiervoor een Data Warehouse-omgeving. Hiermee komen we tot de inzichten die jullie zoeken. We werken altijd naar een zogeheten 'single-source-of-truth' (SSOT). Simpel vertaald betekent dit dat we, door alles op één plaats te verzamelen, zorgen dat er één waarheid ontstaat. Nog simpeler; we zorgen ervoor dat je niet ongemerkt appels met peren gaat vergelijken. En ook alle rotte en ook onrijpe appels halen we er uit.

4

Data Visualiseren

De cijfers kloppen nu, maar het oog wil ook wat. Dus als laatste gaan we de inzichten vorm geven. Dit doen wij bijna altijd door de meest mooie rapportages op maat te maken in Microsoft Power BI. Daardoor kunnen jullie meteen de resultaten bewonderen en delen. Visualiseren geeft de mogelijkheid om de huisstijl van het bedrijf in rapportages te verwerken. Hierdoor worden de inzichten nóg meer eigen. Het zijn jullie cijfers, dus waarom zou je ze niet tonen op een manier die het beste bij jullie past? Zo zorg je dat iedereen ook echt hetzelfde 'ziet'. Met andere woorden; je maakt data begrijpelijk voor iedereen en haalt er zo het meeste uit.

Welke bronnen kunnen wij ontsluiten en visualiseren?

Zoals je ziet kunnen wij vele bronnen voor jullie ontsluiten en omzetten tot waardevolle inzichten. CRM systemen, boekhoudpakketten, Cloud systemen, ERP systemen, HR systemen maar ook aan de data van je website. Van de bekende zoals Exact, Twinfield, Microsoft AD, Dynamics, Google Analytics, en andere Financiële, ERP, CRM bronnen. Tot branche-specifiekere bronnen. En natuurlijk openbare en externe bronnen zoals bijvoorbeeld Statline van het CBS. Daarom ook namens onze specialisten het aanbod; Staat jouw bron er niet tussen? Daag ons dan uit! Neem contact op en we maken graag vrijblijvend een inschatting.

Business Intelligence levert veel op

Slechts 32% van data in bedrijven wordt goed benut. Terwijl de hoeveelheid data blijft maar groeien! Daarom is nu het moment om samen actie te nemen! Hoe langer je wacht, hoe lastiger het zal zijn. Mocht je nog steeds twijfelen; bekijk deze voordelen van BI dan goed.

Nieuwsgierig naar deze voordelen? Neem contact op.

30%

Meer omzet

23%

Meer klanten

10%

Minder kosten

Waarom Business Intelligence van In Summa Data Solutions?

Waarom kun je het beste met ons in zee gaan? Als eerste ben je bij ons verzekerd van Gold Partner kwaliteit. Dat wil zeggen een gedreven team van Microsoft Certified experts, én dus Microsoft Software en tools van de hoogste kwaliteit. Azure Synapse, Analysis Services, Data Factory - alle Microsoft technologie en capaciteit beschikbaar die jullie wensen mogelijk gaan maken. Maar waar wij echt het verschil maken? Met In Summa Data Solutions willen wij niet 'een leverancier' zoals Microsoft zijn. Om je bedrijf het beste te geven worden we graag uw Trusted Technology Partner. Een partner voor toekomstbestendige oplossingen bij wij u altijd terecht kunt.

Persoonlijke aandacht

Data-driven is sturen op feiten, gevoel achterlaten. Gelukkig is business doen met ons verre van dat. Wij werken wel met nummers, maar dat bent u voor ons zeker niet! Ons team staat persoonlijk voor jullie klaar. Van begin tot eind blijven we betrokken.

Persoonlijk plan

Wanneer een standaard niet voldoet, bedenken we voor jullie een persoonlijke oplossing. Omdat het ene bedrijf het andere niet is, is maatwerk soms een betere optie.

Efficiënte werkwijze

Met persoonlijke aandacht en een persoonlijk plan, leveren we al snel de eerste resultaten. Dat nog gecombineerd met onze efficiënte en unieke werkwijze, en we zijn binnen no-time Samen Data-driven!

Stap 1:

Kennismakingsgesprek

Stap één is het inplannen van een oriënterend gesprek. In dit oriënterend gesprek maken we kennis met elkaar en gaan we in gesprek over het onderwerp data. We zijn benieuwd naar de ideeën, hoe je data ziet, en hoe je data gebruikt of wilt gebruiken binnen de organisatie. Data is op ontzettend veel manieren in te zetten en te gebruiken. Het is daarom van groot belang dat we samen helder hebben wat jullie doelen en wensen zijn op data-gebied.

Stap 2:

Concrete data-doelstellingen en data-wensen bepalen met elkaar

In deze stap maak je kennis met onze Business Intelligence specialisten. Zij gaan met je samen de doelen en wensen concreter maken. Ook nemen zij de technische aspecten met je door. Hiervoor zullen meerdere gesprekken nodig zijn met verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Denk hierbij onder andere aan directie, management en IT.

Stap 3:

Persoonlijke aanbieding

We hebben met elkaar in kaart gebracht wat er nodig is om je data-doelen en data-wensen te kunnen behalen. Jullie ontvangen nu van ons een persoonlijke aanbieding om dit verdere BI Framework te kunnen inrichten en implementeren.

Stap 4:

Inrichting, ontwikkeling en oplevering

Gaan jullie akkoord met ons voorstel? Dan starten we samen met de ontwikkeling in zogenoemde sprints. Omdat we volgens de SCRUM-methode werken blijf je betrokken bij het ontwikkelproces. Daardoor kunnen we flexibel sturen en leveren we sneller resultaat. Ons doel is dat jullie na enkele sprints al een werkbare BI-omgeving hebben. We blijven samen door-ontwikkelen tot dat de afgesproken functionaliteiten voor jullie zijn gerealiseerd.

Stap 5:

Door-ontwikkeling & nazorg

BI is niet één oplossing die je eenmalig implementeert. Een BI-oplossing beweegt mee met je bedrijf. Nadat de laatste sprint is afgerond kijken we samen naar de mogelijke vervolgstappen. Denk hierbij aan doorontwikkeling van de BI-omgeving, onderhoud en beheer van het systeem, updates en support. Maar ook trainingen voor medewerkers over het gebruiken en onderhouden van BI- en DataWareHouse-omgevingen. Over cultuur en veranderingen die data en inzichten met zich meebrengen. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Wij blijven jullie graag van dienst om een toekomstbestendige oplossing te behouden.

Ben jij klaar voor Samen Data-Driven?

Kom in contact voor vrijblijvend advies.

Ontdek onze andere Data Oplossingen

Software Ontwikkeling

Of neem contact op

Maak meteen een afspraak